Τι είναι το IRIS και πως το περνάω στο eshop μου;

IRIS Payments

Η υπηρεσία IRIS Payments προσφέρει μια εναλλακτική λύση για άμεσες online πληρωμές, επιτρέποντας στον πληρωτή να πραγματοποιεί τις αγορές του με άμεση χρέωση του τραπεζικού του λογαριασμού μέσω internet banking. Η υπηρεσία υποστηρίζει τα internet banking της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Viva, καλύπτοντας έτσι σχεδόν όλους τους χρήστες internet banking στην Ελλάδα.

Η λειτουργία της υπηρεσίας είναι απλή και βολική για τον καταναλωτή. Κατά την ολοκλήρωση της αγοράς του, ο πελάτης επιλέγει τη μέθοδο πληρωμής IRIS και συνδέεται με το internet banking της τράπεζάς του. Από εκεί, επιλέγει τον λογαριασμό από τον οποίο θα πραγματοποιήσει την πληρωμή του και επικυρώνει τη συναλλαγή. Η πληρωμή επεξεργάζεται άμεσα και η παραγγελία ολοκληρώνεται χωρίς καθυστερήσεις.

Αυτή η νέα υπηρεσία παρέχει ασφάλεια και ευκολία στις online αγορές, καθώς ο πελάτης δεν χρειάζεται να καταχωρίσει τα στοιχεία της κάρτας του κάθε φορά που πραγματοποιεί μια αγορά. Επιπλέον, η άμεση χρέωση του λογαριασμού του παρέχει στον πληρωτή άμεση επιβεβαίωση της πληρωμής και αποφεύγεται ο κίνδυνος μη εξυπηρέτησης λόγω ανεπαρκών πιστωτικών όρων.

Συνολικά, η υπηρεσία IRIS Payments αποτελεί μια προηγμένη λύση για ασφαλείς και άμεσες online πληρωμές, επιτρέποντας στους καταναλωτές να απολαμβάνουν μια απροβλημάτιστη εμπειρία αγορών στο διαδίκτυο.

Πώς δουλεύει;

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eShop) της επιχείρησης, ο πελάτης επιλέγει την υπηρεσία IRIS Payments ως τρόπο πληρωμής. Η διαδικασία για την πληρωμή μέσω IRIS Payments περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  1. Επιλογή υπηρεσίας: Κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο πελάτης επιλέγει την υπηρεσία IRIS Payments ως τρόπο πληρωμής μέσα από το διαδικτυακό χώρο του εμπόρου.
  2. Δημιουργία QR Code ή επιλογή τράπεζας: Ο πελάτης επιλέγει να δημιουργήσει έναν κωδικό QR για σάρωση από την εφαρμογή του mobile banking ή επιλέγει την τράπεζά του για να μεταφερθεί στο ασφαλές περιβάλλον του e-banking της τράπεζας.
  3. Είσοδος στο e-banking: Ο πελάτης εισέρχεται στο περιβάλλον της τράπεζάς του και μετά την ασφαλή σύνδεσή του ενημερώνεται με τις λεπτομέρειες της πληρωμής.
  4. Έγκριση πληρωμής: Δίνοντας την έγκρισή του, ο πελάτης πραγματοποιεί την πληρωμή με μεταφορά πίστωσης από τον τραπεζικό του λογαριασμό.
  5. Ολοκλήρωση πληρωμής: Αφού ολοκληρωθεί η πληρωμή, ο πελάτης αυτόματα επιστρέφει στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης, όπου εμφανίζεται το μήνυμα ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Με αυτόν τον τρόπο, η υπηρεσία IRIS Payments παρέχει μια αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο πληρωμής για τους καταναλωτές, επιτρέποντάς τους να ολοκληρώνουν τις αγορές τους online με άνεση και ευκολία.

Θέλω να το προσθέσω στο eshop μου

Τέλεια! Στην E-GROWTH μπορούμε να υλοποιήσουμε την πύλη πληρωμών IRIS στο δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα ή και εφαρμογή. Υποστηρίζουμε όλες τις πλατφόρμες: CS-Cart, Woo, Laravel + OpenCart.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και μην καθυστερείτε καθώς είναι υποχρεωτικό να παρέχετε στους πελάτες σας IRIS payments από 1/1/2024!