Βελτιώστε την Ορατότητα του e-shop σας! Συμμετοχή σε Δημοφιλείς Πλατφόρμες όπως Skroutz.gr, Glami.gr, Besprice.gr, Shopflix.gr και Linkwise!

Η συμμετοχή ενός eshop σε μηχανές αναζήτησης και σύγκρισης τιμών, όπως επίσης και σε affiliate networks, είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση των πωλήσεών του. Αυτή η συμμετοχή δίνει στο eshop μια μεγαλύτερη προβολή στο διαδίκτυο, επιτρέποντάς του να φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό πελατών. Οι μηχανές αναζήτησης και σύγκρισης τιμών βοηθούν τους πελάτες να βρουν ευκαιρίες αγορών και να συγκρίνουν προϊόντα και τιμές, και το eshop που συμμετέχει σε αυτές τις πλατφόρμες έχει περισσότερες πιθανότητες να εντοπιστεί από δυνητικούς πελάτες. Επιπλέον, η συμμετοχή σε affiliate networks επιτρέπει στο eshop να συνεργαστεί με άλλους επαγγελματίες του ίδιου κλάδου και να αυξήσει τις πωλήσεις του μέσω του συστήματος αμοιβής σε προμηθευτές. Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετοχές σε μηχανές αναζήτησης και σύγκρισης τιμών, καθώς και σε affiliate networks, αυξάνουν την ορατότητα του eshop και ενισχύουν τις πωλήσεις του, προσφέροντας στο κατάστημα μια ανταγωνιστική παρουσία. Οι σημαντικότερες μηχανές αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και affiliate networks που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα:

Skroutz.gr

Το Skroutz.gr είναι ένας ηλεκτρονικός ιστότοπος που λειτουργεί σαν μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών για προϊόντα στην Ελλάδα. Το Skroutz παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναζητούν και να συγκρίνουν τιμές από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα και να αγοράζουν προϊόντα σε απευθείας σύνδεση.

Το skroutz.gr δημιουργήθηκε το 2005 και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά sites στην Ελλάδα. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών προϊόντων, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, κοσμήματα, αθλητικά είδη, καλλυντικά, βιβλία, και πολλά άλλα.

Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν προϊόντα βάσει κατηγορίας, μάρκας, τιμής, αξιολογήσεων και αξιολογήσεων των προϊόντων από άλλους χρήστες. Επιπλέον, ο skroutz.gr παρέχει πληροφορίες για τα καταστήματα που πωλούν τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεων τους και των πολιτικών τους επιστροφής προϊόντων.

Shopflix.gr

Το shopflix.gr είναι ένα multi vendor marketplace που συνεργάζεται με την Courier Center για να παρέχει υπηρεσίες γρήγορης ταχύτητας παράδοσης. Πέρα από την κατ’ οίκον παράδοση, σου δίνεται η δυνατότητα να παραλάβεις την παραγγελία σου σ’ ένα από τα 350 “έξυπνα σημεία” (π.χ. μίνι μάρκετς, πρακτορεία ΟΠΑΠ κλπ.), που αποτελούν μέλη της Shopflix κοινότητας. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο παράδοσης που σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Επιπλέον, το shopflix.gr προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων από διάφορες κατηγορίες όπως ηλεκτρονικά, οικιακά είδη, μόδα, καλλυντικά, αθλητικά είδη και πολλά άλλα από διάφορους πωλητές. Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν τις προσφορές και τις εκπτώσεις που προσφέρει το κατάστημα, ενώ η διαδικασία αγοράς είναι εύκολη και ασφαλής.

Public.gr

Το public.gr είναι ένα δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει μετατραπεί σε έναν online αγοραστικό χώρο, γνωστός ως marketplace, τα τελευταία χρόνια. Ο ρόλος του public.gr ως marketplace έχει αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί και προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες του. Πλέον, το public.gr φιλοξενεί διάφορους πωλητές και καταστήματα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων από διάφορες κατηγορίες όπως ηλεκτρονικά, ηλεκτρικές συσκευές, οικιακά είδη, μόδα, και πολλά άλλα.

Η μετατροπή του public.gr σε marketplace έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα αγορών, προσφέροντας πλεονεκτήματα τόσο στους πωλητές όσο και στους αγοραστές. Οι πωλητές μπορούν να επωφεληθούν από την αυξημένη ορατότητα του public.gr, καθώς το κατάστημά τους φιλοξενείται στην πλατφόρμα και εκθέτεται σε ένα ευρύτερο κοινό πελατών.

Bestprice.gr

Το bestprice.gr, όπως και το Skroutz, είναι ένας ηλεκτρονικός ιστότοπος που λειτουργεί σαν μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών για προϊόντα στην Ελλάδα. Ο ιστότοπος δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητούν και να συγκρίνουν τιμές από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα και να βρίσκουν τα πιο οικονομικά προϊόντα στην αγορά.

Το bestprice.gr παρέχει πληροφορίες για διάφορες κατηγορίες προϊόντων, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, αθλητικά είδη, είδη σπιτιού, καλλυντικά, βιβλία και πολλές άλλες. Οι χρήστες μπορούν να αναζητούν προϊόντα βάσει κατηγορίας, μάρκας, τιμής, αξιολογήσεων και αξιολογήσεων των προϊόντων από άλλους χρήστες.

Το bestprice.gr παρέχει επίσης πληροφορίες για τα καταστήματα που πωλούν τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεών τους και των πολιτικών τους επιστροφής προϊόντων, καθώς επίσης και προσφορές και εκπτώσεις που μπορεί να ισχύουν για τα προϊόντα.

Glami.gr

Το glami.gr είναι ένας ηλεκτρονικός ιστότοπος που λειτουργεί ως πλατφόρμα μόδας και αγορών στην Ελλάδα. Ο ιστότοπος προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μόδα, παπούτσια, αξεσουάρ και κοσμήματα από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα και εμπόρους μόδας σε μια ολοκληρωμένη και ευανάγνωστη πλατφόρμα.

Οι χρήστες του glami.gr μπορούν να αναζητούν και να αγοράζουν προϊόντα μόδας από διάφορα ελληνικά και διεθνή καταστήματα, να συγκρίνουν τιμές, να διαβάζουν αξιολογήσεις και απόψεις άλλων χρηστών, και να ενημερώνονται για τις τελευταίες τάσεις στη μόδα. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν προϊόντα στις λίστες τους, να δημιουργούν συνδυασμούς ενδυμασίας και να επιλέγουν προσωπικούς αγαπημένους σχεδιαστές και εταιρείες μόδας. Επίσης, ο ιστότοπος παρέχει προσφορές και εκπτώσεις για τα προϊόντα, καθώς και πληροφορίες για τις επιστροφές και τις πολιτικές αγοράς των καταστημάτων.

Linkwise

Η Linkwise είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ και των εφαρμογών του διαδικτύου. Ιδρύθηκε το 2008 και έχει έδρα στην Αθήνα, Ελλάδα. Η Linkwise προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και λύσεων στους τομείς του affiliate marketing, του performance marketing και του διαφημιστικού τροφοδοτητή.

Η εταιρεία λειτουργεί ως ένας διαμεσολαβητής ανάμεσα σε εκδότες (publishers) και διαφημιζόμενους (advertisers), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεργάζονται μεταξύ τους για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του δικτύου τους. Οι εκδότες μπορούν να προωθούν τα προϊόντα των διαφημιζόμενων στους ιστότοπούς τους ή σε άλλα κανάλια όπως τα social media, τα blogs, τα newsletters και άλλα, ενώ οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν μια προμήθεια (commission) στους εκδότες για κάθε επιτυχημένη πώληση ή άλλη δράση που πραγματοποιείται μέσω των συνδέσμων (links) που παρέχονται από τη Linkwise.

Η Linkwise παρέχει επίσης ένα ευέλικτο σύστημα παρακολούθησης (tracking) των πωλήσεων και των δράσεων των χρηστών, προσφέροντας αναλυτικές αναφορές και στατιστικά στοιχεία για τις εκστρατείες τους. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει εξειδικευμένες λύσεις και εργαλεία για τη βελτιστοποίηση των εκστρατειών μάρκετινγκ και την αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων των αναγγελέων.

Google Merchant Center

Το Google Merchant Center είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από τη Google και επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να ανεβάζουν, να διαχειρίζονται και να προωθούν τα προϊόντα τους στην Αναζήτηση της Google και σε άλλες διαφημιστικές πλατφόρμες της Google, όπως το Google Shopping και το YouTube.

Οι διαφημιζόμενοι ανεβάζουν τα προϊόντα τους στο Google Merchant Center μέσω ενός καταλόγου προϊόντων, ο οποίος περιέχει λεπτομέρειες για τα προϊόντα, όπως τον τίτλο, την περιγραφή, την τιμή, τη διαθεσιμότητα, τον κωδικό προϊόντος και τις εικόνες. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται από τη Google για να εμφανίζονται τα προϊόντα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και στις διαφημίσεις του Google Shopping.

Το Google Merchant Center επιτρέπει επίσης στους διαφημιζόμενους να διαχειρίζονται τον κατάλογο τους, να ελέγχουν τις αποδόσεις των διαφημίσεών τους και να λαμβάνουν αναφορές σχετικά με τις επιδόσεις των προϊόντων τους.

 

Εμπιστευτείτε την τεχνογνωσία της E-GROWTH!

Στην E-GROWTH έχουμε συνδέσει πολλά καταστήματα με Skroutz, Shopflix το Bestprice, το Google Merchant Center, το Public.gr καθώς και το Glami.gr αλλά και την Linkwise, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία μας στην κατασκευή XML και την χρήση των API που οι υπηρεσίες αυτές διαθέτουν ώστε να υπάρχει αυτόματη διαμόρφωση των απαραίτητων συνδέσεων. Μπορούμε να συνδέσουμε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με το Skroutz smart cart, να συγχρονίσουμε τα προϊόντα και τις παραγγελίες του e-shop σας με το Public.gr ή του Shopflix και να  αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που κάθε πλατφόρμα διαθέτει.